Time Goes By

Top 10 Humphrey Bogart baki

2014. november 24. 12:10 - Time Goes By

A lenti videókban Humphrey Bogart forgatás alatti legjobb fellelhető bakijait gyűjtöttem össze, amelyekben először a hibákat tartalmazó részletek állnak, utána pedig ugyanaz a jelenet az elkészült filmből. Bár a részletek angolul vannak, ugyanakkor a hibás részek értéséhez nem feltétlenül kell komoly angol tudás, elég ha a god damn it (az isten verje meg), need to learn some line (meg kellene tanulnom a szöveget) kifejezést ismeri az ember. Esetleg a son of a bitch-re lehet még szükség. Elképesztő, hogy hányféleképpen tudta mondani a God Damn It-et. Sajnos korántsem találtam minden filmjéből bakikat, azonban nagyon feltűnő, hogy az 1938-as  Swing your Lady forgatása alatt mennyit hibázott, és mennyire nem tudta a szöveget: látszik, hogy nagyon érdekelte ez a film, ami egyébként egy hillbilly country musical. Nem, hál' isten, ő nem énekel. Persze ez nem véletlen, ez egyike volt azoknak az idióta filmeknek, amelyekre a '30-as években filmstúdiója, a Warner Bros. kényszerítette. Ez olyannyira Humphrey Bogart nagy "kedvence" volt - a The Return of Doctor X-szel egyetemben -, hogy soha nem nyilatkozott róluk sztár korában.

10. Swing Your Lady 1938: Ez egy alapvetően kulturált "god damn it", miután elfelejti a szövegét.

9. You Can't Get Away with Murder 1939: Annyira mérges "god damn It", hogy szerencsétlen Billy Halopot utána kicsit a falnak is csapja. Vagy a filmet nem szerette vagy a srácot nem állhatta.

8. The Wagons Roll at Night 1941: nagyon bosszús "god damn son of a bitch". Ezt a gyenge filmet már a High Sierra után kellett csinálnia, amikor már azt hitte, hogy végre örökre megszabadulhat az ilyenektől. Szerintem annyi elég is, hogy egy cirkuszról szól:

7. Key Largo 1948: valaki, valószínűleg Edward G Robinson vághatott nagyon hülye arcot miközben a szövegét mondta. Bogart itt már nagy sztár volt, ráadásul barátja John Huston volt a rendező, és felesége, Lauren Bacall volt a partnere, szóval itt csak vigyorgás van és sajnos nincs god damn it.

6. Swing Your Lady 1938: Még mindig nem tudja a szövegét.

5. To Have and Have Not 1944: Valószínűleg későbbi felesége, Lauren Bacall szépsége zavarta meg, akin egész egyszerűen rajta felejtette a szemét. Azért egy jópofa és barátságos god damnet itt is kapunk. "I can't figure the god damn line."

4. Swing Your Lady 1938: Akkor újra vissza kedvenc musicelünkhöz. Valószínűnek tartom, hogy jelenetek közben akarta a  szövegét megtanulni. "I can't remember the line. God damn it." "Nem emlékszem a szövegre".

3. Swing Your Lady 1938: Továbbra sem tudok elszakadni ettől a filmtől. "All we need is...to learn a couple of lines" "Semmi másra nincs szükségünk, mint megtanulni a szöveget." Teljesen felkészületlen volt, de még a filmbeli kész verzió is nagyon nyögvenyelős tőle, kétszer is érezhetően megakad, miközben a levegőt is furcsán veszi:

2. The Big Shot 1942: A Máltai Sólyom után igazi Big Shot (Nagymenő) Humphrey Bogart nem tud kötélre mászni. 

1. Dark Victory 1939: Nem tudom, hogy tényleg azért ilyen megilletődött kisfiú az ekkor még mellékszerepeket játszó Humphrey Bogart, mert megégette a kezét, vagy esetleg a közismerten rosszindulatú Bette Davistől ijedt meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://timegoesby.blog.hu/api/trackback/id/tr956913169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása