Time Goes By

Top 10 South Park (1997- ) epizód

2017. október 15. 18:40 - Time Goes By

A kismilliónyi Top 10 South Park lista után most én éreztem kényszert arra, hogy összeállítsam a magamét. Nem tudom mennyire kell bemutatni ezt a társadalmi, politikai szatírát, 21 szezon után szerintem már csak az újszülötteknek új ez a sorozat. Trey Parker és Matt Stone rajzfilm sorozata felnőtt közönség számára ajánlott és íródott, nem csak esetenkénti trágársága, kemény és politikailag inkorrekt szövegei, de a témái miatt is, amelyek nagyon sokszor olyan tabukat állítanak a fókuszba, amelyekről sem az emberek, sem a politikusok nem mernek őszintén beszélni, akár hipokritaságból, akár rosszul értelmezett politikai korrektségből.

A South Park legnagyobb erénye - már a kegyetlenül ütős humorán túl - az, hogy mindenki megkapja a magáét. Minden olyan témánál, ami megosztja a társadalmat, mindkét oldal véleménye bemutatásra kerül, erősen túlzó szatíra formájában - ostobaságot egyik fél sem úszhat meg szárazon a South Parkban - , aminek a végén (általában) győzedelmeskedik a józan ész, köszönhetően a sorozat gyerek karaktereinek. Nyilván leegyszerűsítés  kétfajta véleményre leszűkíteni a legfontosabb társadalmi kérdésekre adott válaszokat, na de a sorozat ilyen szempontból is jól visszatükrözi a társadalmi, politikai vitákat, ahol általában jobb és baloldali érvek és attitűdök ütköznek. Bár Amerikában kicsit mást jelent mindez, a jobboldal sokkal konzervatívabb és bigottabb, ami alapvetően erős vallásosságából fakad, míg a baloldal ha lehet még erőszakosabb (tudom, hogy hihetetlen, de sokkal), mint Magyarországon, ugyanakkor mindkét oldal hozzáállása és véleménye a másik oldalról nagyon hasonló, mint nálunk, szóval a sorozat legtöbb témája teljesen elvonatkoztatható az USA-tól, és átültethető magyar (vagy európai) viszonyok közé. A sorozat politikai szatírájának ütőssége abban áll, hogy figyelmen kívül hagyja mind a liberális, mind a konzervatív érzékenységet és ennek megfelelően mindkét oldal tabutémái, úgymint a feketék, a zsidók, a melegek jogai vagy éppen a vallások, a hazafiság is megjelennek, és a túlzó és józan ész határán túlmenő részük kegyetlen szatíra tárgya lesz.  (Sajnos a sorozat Trump óta erőteljesen veszített ilyen jellegű kiegyensúlyozottságából.)

Trey Parker és Matt Stone:Mindemellett előszeretettel figuráz ki különböző celebeket Paris Hiltontól Barbra Streisandig, Jennifer Lopeztől Angelina Jolieig, Hillary Clintontól Donald Trumpig, felsorolni is képtelenség mindenkit, mint ahogy számos híresebb film paródiája is megjelenik különböző epizódokban, a Schindler listájától a Rocky-ig.

A film szinte minden karaktere valamilyen társadalmi osztályt, réteget, esetleg politikai attitűdöt képviselnek, akik egy colorado-i kisvárosban South Parkban élnek. A legfontosabbak természetesen a sorozat négy főszereplője Eric Cartman, Stan Marsh, Kyle Broflowski és Kenny McCormick, mindannyian 3-4. osztályos tanulók (igen, már húsz éve).

Eric Theodore Cartman (angol hangja Trey Parker) egy verbálisan agresszív, előítéletes , manipulatív gyerek, az osztály hangadója, aki nagyon magas intelligenciával rendelkezik mindemellett. Általában ő az események elindítója - amelyeknek nagyon sokszor Eric rasszista, homofób, antiszemita és nőgyűlőlő attitűdje és gondolkodásmódja az oka, esetleg valami olyan ötlete, amivel hatalmas vagyonra akar szert tenni -, és amelyek során mindig történik valamilyen nem várt esemény. Ahogy fejlődött a sorozat, úgy vált Eric egyre manipulatívabbá, esetenként akár pszichopatává, mostanában (az utóbbi 4-5 szezonban) karaktere mintha egy kicsit megszelídült volna, és már egy fokkal kevésbé áll az események középpontjában. Mindazonáltal ő (volt) a sorozat sava-borsa.

Kyle Broflovski (angol hangja Matt Stone) és családja az egyedüli zsidók South Parkban, és talán már ennyi ismertetőből is sejthető, hogy nagyon sok epizód hajtóereje az antiszemita Eric és az ő összeütközése. Kyle nagyon büszke arra, hogy ő nem egy sztereotíp zsidó, aki ennélfogva jó nevet szerez South Parkban a zsidóságnak, azonban ettől függetlenül gyakran érzi kívülállónak magát. Kyle hajlamos túlérzékenységre és ingerlékenységre, ami sokszor haragot és frusztrációt okoznak benne. Ő Eric Cartman elsőszámú céltáblája, és kettejük szájkaratéja a sorozat egyik fontos és vicces eleme. Ez a karakter nagyrészt a sorozat egyik alkotójának, Matt Stone-nak a gyerekkorán alapul, és a karakter egyszerre eszköz zsidóság szimpatikussá tételéhez és túlzó, sokszor nem megalapozott félelmeinek bemutatására.

Stan, Kyle, Eric és Kenny:Stanley "Stan" Marsh (angol hangja Trey Parker) a fiúk között a középosztálybeli fehér átlag gyereket képviseli, amely karakter, ha lazán is, de a sorozat másik kitalálójának, Trey Parker gyerekkori énjén és élményein alapul. Stan gyakran elgondolkodik a felmerülő társadalmi kérdéseken, erkölcsi dilemmákon, etikán, amely végén általában a középutas megoldást választja, ellensúlyozván Eric és Kyle egymással szembenálló elfogultabb véleményét.

Kenny McCormick a szegény, "white trash" gyerek négyük közül, aki alkoholista szüleivel él egy lepukkant házban. Mivel köztudomású, hogy a szegények előbb halnak, ezért ő kezdetben - egészen a hatodik szezonig - minden egyes részben meghalt, amit a többiek mindig az "Oh my God! They killed Kenny! / Istenem megölték Kennyt!" és a "You bastards" / Állatok" felkiáltással nyugtáztak. Kenny az egyetlen karakter, akinek a beszéde nem, vagy csak alig érthető, mivel a szegény gyerekek köztudottan később indulnak fejlődésnek, ha egyáltalán.

Mellettük számos kiváló és nagyon vicces mellékszereplő látható - két legnagyobb kedvencem Mr. Garrison és Randy Marsh -, azonban számos karakter idővel eltűnt, mint például Principal Victoria vagy Mr. Mackey, esetleg megváltozott karakterük jellege, mint pl. Mr. Garrison. Sajnos ilyen szempontból a  sorozat egyre gyengébbé válik, ugyanis a behozott új karakterek nem annyira viccesek, mint a régiek.

Mr. Garrison Mr. Slave-vel az osztályteremben:Mr. Garrison kezdetben a gyerekek tanítója, aki mindenféle szexuális identitás válságon megy át. Az első 5 szezonig még önmaga előtt is titkolja homoszexualitását, majd ezt felvállalván összejön Mr. Slave-vel (Rabszolga Úrral), egy nagyon sztereotipikus bőrszerkós, mazochista és nagyon feminim meleggel. Majd Mr. Garrison úgy dönt, hogy ő inkább nő akar lenni és át is operáltatja magát, aminek következtében Mr. Slave elhagyja. Mr. Garrison ekkor hetero nőként próbál élni, azonban a 11. szezonban rájön, hogy ő leszbikus, amivel karaktere megint meleggé válik. Szexuális identitás válsága azzal zárul, hogy újból férfi lesz, aki se nem hetero, se nem meleg, hanem csak szimplán kissé perverz, majd egy kicsit el is tűnik a sorozatból. Mr. Garrison karaktere nem csak a különböző szexuális kisebbségek vadhajtásai parodizálja, hanem egyben megjeleníti a Déliek előítéletes bigottjait is. Karaktere újra fontossá válik, amikor Trump megjelenik a politika színpadán.

Randy Marsh (angol hangja Trey Parker), Stan apja, a nem túl intelligens értelmiségi (geológus), középosztálybeli fehér férfi, aki természetesen demokrata. Ő mindig nagyon meg akarja mutatni, hogy mennyire toleráns, valójában inkább csak sík idióta, és aki miatt Stan sokszor szégyenli magát. Számtalanszor vesz fel valami furcsa, de legtöbbször csak idióta hobbit, vagy szokást, mint például a gyerekek baseball meccsein az ultra huligán szerepét, vagy válik éppen egy híres énekesnővé, esetleg egy ünnepelt séffé. Mindemellett imádja az olyan pornót, amiben japán lányok hánynak egymás szájába. A listát az eredeti angol szöveg és nem a magyar szinkron alapján állítottam össze, mivel az eredeti szöveg nem csak jóval ütősebb, de a hangok is sokkal viccesebbek. (Bár az igazsághoz tartozik, hogy csak egy-két részt néztem meg magyarul kíváncsiságképpen).

Talán a listából is látszik, hogy az első tízbe nálam csak az első 11 szezonból fért be epizód, ami nem véletlen, mivel a 12 szezon után erőteljesen visszaesett a sorozat, és sajnos számomra úgy tűnik, hogy szezonról szezonra esik lejjebb és lejjebb egy-egy jól sikerült résztől eltekintve, amiből le is lehet vonni azt a következtetést, hogy talán szerencsésebb lett volna már abbahagyni. Véleményem szerint a 8, 9, 11 season voltak a legerősebbek, ami látszik a listán is, és az első 12 szezonnak köszönhetően nincs annál nehezebb dolog, mint amikor a 16 Emmy-díjra jelölt South Park legjobb epizódok listáját 10 részre kell leszűkíteni. Még legalább ennyi részt fel lehetett volna tenni erre a listára, mint például Goobacks S08E06, The Entity S05E11, Casa Bonita S07E11, Smug Alert! S10E02, Die Hippe, Die S09E02, Death of Eric Cartman S09E06, Follow that Egg S09E10, Bloody Mary S09E14 és még sok másikat.1. Tolerancia haláltábor / The Death Camp of Tolerance S06E14

Mr. Garrison - akit korábban kirúgtak azért, mert meleg -, rájön, hogy manapság már sok-sok millió dollárra perelheti az iskolát/önkormányzatot azért, ha kirúgnák melegsége miatt. Mr. Garrison ettől a pillanattól fogva természetesen ezen ügyködik Mr. Slave segítségével, aki immár tanító asszisztensként dolgozik mellette az osztályban. Az órák alatt mindenféle perverz dolgokat művelnek a gyerekek előtt, akik aztán panaszkodnak a szüleiknek tanáruk buzisága miatt. A szülők erre válaszul a gyerekeket viszik el a Tolerancia Múzeumba, hogy mi mást, mint toleranciát tanuljanak. Mr. Garrison roppant szomorú, hogy nem rúgták ki, ezért egy fokkal még magasabb perverz üzemmódba helyezi magát és Mr. Slavet, akinek a fenekébe teszi Lemmiwinkset, az osztály futóegerét. A gyerekek ezek után megtagadják, hogy suliba menjenek Mr. Garrison miatt, mire a szülők és az iskola egy Auschwitz-jellegű táborba, a Tolerancia Halál Táborba küldi a srácokat. A táborban - ahol bevillan a Schindler listájának paródiája is - a gyerekek büntetést kapnak a náci egyenruhába bújt tolerancia tanároktól, ha nem a tolerancia témájáról rajzolnak. Mindeközben a felnőttek elhatározzák, hogy kitüntetik Mr. Garrisont pedagógusi munkájáért, mintegy kárpótlásul a vele szemben megnyilvánuló intolerancia miatt, aki a ceremónián extrém buzis ruhában jelenik meg Mr. Slave-vel, miközben arról beszél, hogyan szexelt előző este. A szülők és az igazgató megtapsolja Mr. Garrisont "bátorságáért", aki ekkor már elveszti a türelmét, és kioktatja a közösséget arról, hogy  a tolerancia nem azt jelenti, hogy a gyerekek előtt zajló extrém perverz viselkedést el kellene tűrniük, és könyörög azért, hogy rúgják ki. Az igazgatónak azonban jobb ötlete támad: Mr. Garrisont és Mr. Slavet is elküldik a Tolerancia Halál Táborba, mivel szemmel láthatólag intoleránsak a saját viselkedésükkel szemben.

A Tolerancia Múzeumban - elrettentésként - különböző kisebbségeket illető pejoratív kifejezések villognak a gyerekek előtt a "tolerancia alagútban". Stannek és Kylenak  a "fat tits / zsírcsöcs" kifejezés rendkívül megtetszik, mivel úgy gondolják, hogy ezzel majd remekül csúfolhatják a kövér Ericet. "Fat tits. That's a good one. We must remember that one. / Zsírcsöcsű, ez tök jó, ezt meg kell hogy jegyezzük" - mondja Kyle Stannek.

A felvillanó queer (buzi), beaner (babos mexkói),  chink (vágottszemű - kínai), nigger, heeb (bibsi) , faggot (buzi), cracker (kb. mint a white trash, csak még bigott is) gúnyszavak pedig annyira megtetszenek Ericnek, hogy még egyszer végig akar menni az alagútban.2. Megaszar / More Crap S11E09

Randy Marsh szorulása miatt már három hete nem tud szarni. Az orvos megultrahangozza - ahogy a terhes nőket szokás -, majd felír neki egy erős hashajtót, aminek eredményeképpen "megszületik" Randy abnormálisan nagy végterméke egy hosszú és fájdalmas, a vécén történő "vajúdás" után. Randy nem húzza le, mert először mindenkinek meg akarja mutatni, hogy mekkora nagyon tudott szarni, ennek érdekében kiállítási darabként kezeli, lámpákkal megvilágítja és időnként vízzel permetezi, hogy ne száradjon ki. Haverjai felbiztatják, hogy jelentse be világcsúcsnak, aminek érdekében Svájcból, az Európai Szar Standard és Mérték Hivatalból meg is érkeznek a rekord hitelesítő bírók, akik már át is adnák Randynek eme legnagyobb szardarabért járó díjat, de előtte felhívják a korábbi csúcstartót, Bonot, a U2 énekesét, aki közli, hogy éppen most szart egy ennél is nagyobb darabot. Randy nagyon szomorú az elvesztett díj miatt, mert már éppen úgy érezte, hogy van valami értelme az életének, végre alkotott valami maradandót. Barátai támogatásával azonban legyőzi depresszióját, erőt - és alapanyagot - gyűjt, hogy visszaszerezze a magas presztízsű díjat. (A férfiak körében legalábbis, hiszen csak ők mutatnak kiemelkedő érdeklődést a téma iránt kortól és társadalmi helyzettől függetlenül). Közben kiderül, hogy a korábbi csúcs nem lehetett Bonoé, hiszen azt 1960-ban jegyezték be, amikor ő még csak éppen megszületett, ergo Bono nem a csúcstartó, hanem maga a rekord: a világ legnagyobb egy darabban kiszart szardarabja. A végén Randynek sikerül megdönteni minden addigi csúcsot, amiért megkapja az áhított díjat. (Ekkor bevillan az Emmy-díj, amit a sorozat ekkoriban nyert meg.)

"One solid piece / Egyetlen szilárd darab" - mondja büszkén Randy.3. Szeretkezz, ne Warcraftozz! / Make Love, Not Warcraft S10E08 - Emmy Award

A srácok a Warcraft online játékkal játszanak, azonban egy nagyon erős karakter állandóan kinyírja őket. Stan apja, Randy is érdeklődni kezd a játék iránt, de őt szinte azonnal megöli ugyanaz a magas szintű játékos, aki a fiúkat is. Eric összegyűjt minden gyereket és rábeszéli őket, hogy egyszerre belogolva, együttes erővel győzzék le ezt az ismeretlen Warcraft játékost, aki azonban újfent könnyedén megöli őket. Eric meggyőzi Stant, Kylet és Kennyt, hogy folytassák a játékot oly módon, hogy csak a legalacsonyabb pontértékű vaddisznókat megölvén fejlődnek, így kikerülvén annak lehetőségét, hogy újra lekaszabolja őket az ismeretlen játékos. A srácok a következő két hónapban napi 20 óra játékkal elég tapasztalati pontot gyűjtenek, és úgy érzik, hogy eljött az idő, hogy legyőzzék magas szintű ellenfelüket. Mindeközben a srácok állandóan chipset esznek és meghíznak, ápolatlanok, pattanásosak lesznek az egészségtelen életmód miatt, és annyira lustává válnak, hogy Eric még vécére sem megy ki, amikor szarnia kell, hanem az anyját hívja be a bilivel, hogy még az ürítés folyamata alatt se kelljen a játékot abbahagynia. Fejlődésük a Warcraft tulajdonosának, a Blizzard játékfejlesztő cég embereinek is feltűnik, akik nagyon aggódnak amiatt, hogy sorban veszítik el a játékosokat a titokzatos gyilkos karakter miatt. Elhatározzák, hogy segítenek a srácoknak legyőzni ezt az illetőt azzal, hogy visszatesznek a játékba egy nagyon erős kardot, amit korábban pont hatalmas ereje miatt távolítottak el. Ezt a szent fegyvert jelenleg egy 1 GB-os USD pendrivon tárolják és Randyre vár a feladat, hogy a játékban a kardot átadja fiának, Stannek, különben megint meghalnak. Bár Randy gyenge karaktere - aki még azt sem tudja, hogy hogyan kell a Warcraftban átadni egy fegyvert egy másik játékosnak - halálos sebet kap, azonban srácok a kard segítségével legyőzik a titokzatos harcost, akiről kiderül, hogy egy ápolatlan és lusta, állandóan chipset evő kövér férfi, akinek semmi élete nincs. Olyan, mint amilyenné a srácok váltak időközben, csak középkorú kiadásban.

"Ma, bathroom! / Anya, bili" - kiabálja játék közben Eric az anyjának.

Ehhez nagyon hasonló jelenet produkált kisebbik unokaöcsém a játék hevében kb. olyan idősen, mint a srácok a sorozatban (szerencsére időközben felnőtt). Annyi időre se akarta abbahagyni a játékot és elengedni az egeret, amíg tör magának egy darabot az előtte lévő tábla csokiból, hanem teljes izgalomban kiabálta nekem, hogy "tegyél gyorsan egy darab csokit a számba!"4. Zsidó szenvedély / Passion of the Jews S08E03

Játék közben Eric megint zsidó származásával hecceli Kylet, akit azzal provokál, hogy nem meri megnézni Mel Gibson Passióját, mert akkor szembesülnie kellene azzal, hogy joggal gyűlöli az egész világ a zsidókat. Kyle elmegy a moziba és megnézi a Passiót, aminek erőszakossága és brutalitása teljesen megrémíti és kikészíti. Kylet rémálmok gyötrik a film után, amelyekben olyan képek villannak fel, amiben a zsidók röhögnek a keresztet cipelő Jézus láttán. A meggyötört Kyle elmegy Erichez és belátja előtte - először és utoljára a sorozatban -, hogy igaza volt. Eric nagyon élvezi a helyzetet, Mel Gibson Fan Clubot nyit, és a színész posztere előtt imádkozik, valamint összejöveteleket szervez Passió rajongó keresztények számára, akikről azt gondolja, hogy ugyanolyan antiszemiták, mint ő. Náci egyenruhába öltözve, Hitler hasonmásként náci szövegeket idéz a gyűlésen németül, amit hallgatósága nem ért, és amiről azt hiszik, hogy ősi arámi nyelv, amit Jézus is beszélt, majd a tömeg Eric náci jelmondatait skandálva a mozihoz vonul, hogy kifejezzék szimpátiájukat a Passió mellett. Ezzel párhuzamosan Kyle elmegy a zsinagógába, ahol felszólítja a zsidókat, hogy kérjenek bocsánatot a keresztényektől Jézus megölése miatt, ami után felháborodásukban a zsidók is elhatározzák, hogy a mozihoz vonulnak tiltakozásul. Az epizód harmadik szálában Stan és Kenny, akik se nem túlérzékeny zsidók, se nem bigott keresztények vagy antiszemiták, szintén megnézik a filmet, ami nagyon nem tetszik nekik, ezért elhatározzák, hogy visszakérik a mozijegy árát. Buszra szállnak, és egészen Mel Gibson malibu-i házáig mennek, ahol szembesülnek azzal, hogy a híres színész és rendező szadomazoban utazik és nagy valószínűséggel teljesen kattant, ugyanis csak alsógatyát viselvén lekötözi magát és azt kiabálja a fiúknak, hogy akkor sem fizeti vissza a pénzüket, ha jól megkínozzák. Végül a három szál összefut South Park mozija előtt, ahol Kyle megbékél zsidóságával, Mel Gibson pedig szarral dobálja meg a rá istenként tekintő Ericet.

"Es ist Zeit für Rache! Wir müssen die Juden ausrotten!" / Itt az idő a bosszúra! Ki kell irtani a zsidókat" - skandálja a tömeg Eric-kel, azt gondolván, hogy arámi nyelven idéznek valamit Jézustól.5. Leszbi támadás / D-Yikes S11E06

Mrs. Garrison az epizód elején hetero nő, aki nagyon frusztrált a férfiak viselkedése miatt, ugyanis kiderül róluk, hogy az eredetileg is nőnek született nőket preferálják a nemváltók helyett. A suliban frusztráltságában feladja házi feladatnak Hamingway Öreg halász és a tenger című könyvét, amiről a srácoknak esszét is kell írniuk. A fiúknak természetesen nem fűlik ehhez a foguk, ezért hallgatnak Ericre, aki azt javasolja nekik, hogy illegális mexikói bevándorlókat béreljenek fel a könyv elolvasására és az esszé megírására, akik aztán el is vállalják a melót. Közben Mrs. Garrison egy konditeremben összeismerkedik Allisonnal, aki meghívja a Les Bos (ejtsd Lö Bó) nevű klubba. A kávéházban Mrs. Garrison megdöbbenve jön rá, hogy egy leszbikus helyre keveredett. Először tiltakozik a szituáció ellen, aminek alapvetően az az oka, hogy elképzelni sem tudja, hogy hogyan is tud két nő szexelni egymással - hacsak nem "ollózással" -, amibe Allison be is avatja. Ezután Mrs. Garrison, mint mindenbe, ebbe is hatalmas szenvedéllyel veti bele magát, amikor jön a hír, hogy a kávéház tulajdonosa eladja a helyet a perzsáknak, ami innentől kezdve már nyilván nem leszbikus bárként fog funkcionálni. Mrs. Garrison meggyőzi a leszbikusokat, hogy álljanak ellen, és védjék meg a törzshelyüket. Garrison tökön rúgja a perzsa követet, ami után kitör a háború, azonban az első ütközetben a leszbikusok visszaverik a túlerőben lévő perzsák támadását. Garrison közben ugyanazokat a mexikói vendégmunkásokat béreli fel, mint a srácok azért, hogy kémkedjenek a perzsák vezetője, Xerxes után, hátha van valami vaj a füle mögött, amivel meg lehet zsarolni. A mexikóiak jól végzik munkájukat és kiderítik, hogy Xerxes valójában nő, akit aztán Mrs. Garrison már könnyedén el is tud csábítani. Mindeközben az iskolában a gyerekeknek mexikóiak magyarázzák az osztást a perzsákkal való csatározások miatt elfoglalt Mrs. Garrison helyett, akiknek így már nem okoz gondot a művelet megértése. (Az epizód a 300 c. film paródiája is, és a filmhez hasonlóan látványos lassításokkal törik meg a ritmust.)

"Scissor me Xerxes! / Ollóz meg, Xerxes!" kiabálja a leszbi szex izgalmában Mrs. Garrison.6. Egy házba zárt közösség / Trapped in Closet S09E12

Stan elvégez egy ingyenes személyiségi tesztet a Szcientológiai Egyháznál, ahol megállapítják, hogy a fiú nagyon depressziós, ezért aztán kiváló szcientológus válhat belőle. Tudtára is adják, hogy 240 dollárért segítenek depresszióját eltüntetni, majd az E-meter nevű eszközzel is tesztelik, amiből kiderül, hogy Stan thetan szintű képességeket mutat, ami olyan magas, hogy előtte csak az egyház alapító Ron Hubbard mutatott hasonlót. Az egyház vezetői meglátogatják Stant otthonában azzal a céllal, hogy megvizsgálják, lehetséges-e, hogy ő Ron Hubbard újjászületése. Még ezen az éjszakán számos híres celeb szcientológus is megjelenik Stanéknél, mint Tom Cruise, John Travolta színészek és R. Kelly rapper. Tom Cruise megkérdezi az új profétát, Stant, hogy szereti-e a filmjeit és a játékát, mire Stan azt válaszolja, hogy bár nem egy Leonardo di Caprio, de azért nem rossz. Tom Cruise megsértődik és bezárja magát Stan szekrényébe, ahonnan senkinek a hívására nem hajlandó előbújni, még Nicole Kidmanére sem. Olyannyira nem, hogy később John Travolta és R. Kelly is csatlakozik Tomhoz a szekrényben, ahelyett, hogy sikerült volna előcsalogatniuk. Közben Stan rájön, hogy az egész Szcientológiai Egyház nem egyéb, mint egy zsíros szélhámosság, amiben ő nem hajlandó részt venni. Az egyház vezetői megsértődnek és elmennek South Parkból, de előtte még megfenyegetik Stant azzal, hogy beperlik (Tom Cruise meg is tette).

"Dad! Tom Cruise won't come out of the closet! / Apa! Tom Cruise nem akar előbújni a szekrényből!" - kiáltja Stan az apjának. A fenti mondat legalább 20-25-ször elhangzik valamilyen formában, utalván arra, hogy Tom Cruise nem vállalja fel melegségét (és John Travolta, valamint R. Kelly sem).7. Vörhenyesek / Ginger Kids S09E11

Egy iskolai kiselőadás keretében Eric gyűlölet beszédet tart a vörös hajúakról, nem utolsó sorban azért, mert Kyle, a zsidó gyerek is vörös. Vörhenyeseknek nevezi a sápadt bőrű, erősen szeplős vörös hajú embereket, akiken szerinte ezek a tünetek az általa "gingervitisnek" nevezett betegség miatt jönnek elő, amivel együtt undorítónak tartja őket, mert nincs emberi lelkük és lényegében nem egyebek, mint vámpírok. Cartman még bibliai idézetekkel is megpróbálja igazát bizonyítani, és azt, hogy Júdás is vörhenyes volt. Kyle próbálja ellensúlyozni Eric gyűlöletbeszédét, azonban nagyon úgy tűnik, hogy mindenki Eric véleményét osztja. Még azok a barna hajú szülők is, akiket azzal vert a sors, hogy minden gyerekük vörös hajú lett. Eric hatására a suliban a gyerekek kiközösítik  vörös hajú gyerekeket, akik innentől kezdve nem ülhetnek, ehetnek a többiekkel együtt egy helyen. Kyle, Stan és Kenny elhatározzák, hogy megleckéztetik Ericet, ezért éjszaka bemásznak hozzá, és némi fehérítő, vörös festék és Henna tetoválás segítségével vörhenyessé változtatják. Eric (és anyukája) legnagyobb rémületére az orvos nem sok jóval biztatja, szerinte Eric már örökre vörhenyes marad, és talán az eutanázia lenne a legjobb megoldás a számára. Az iskolában most már Ericet is kiközösítik, aki azonban nem hagyja mindezt válasz nélkül, és megalakítja a Ginger Separatist Movementet, azaz a Vörhenyes Szeparatista Mozgalmat, ami egy erőszakos, náci jellegű nem-vörhenyes gyűlölő csoport, és ami a vörhenyeseket nevezi a felsőbbrendű fajnak. Fogságba ejtenek minden nem vörös hajú gyereket, hogy Eric kiválasszon egyet, akit feláldoznak. Ez természetesen Kyle lenne (ő egyébként vörös hajú, és ebből is látszik, hogy az egész dolog leginkább ellene irányult), aki azonban Eric fülébe súgja a titkot, miszerint nem is vörhenyes. Eric megpróbál visszatáncolni az emberáldozattól...

"I will not live my life, as a goddam minority! / Nem fogom istenverte kisebbségiként leélni az életemet!" - mondja Eric.8. Szexuális felvilágosítás óra / Proper Condom Use S05E07

Cartman izgatottan mutatja a srácoknak a Red Rocket, azaz a Vörös Rakéta nevű játékot, amit nem régen tanult az ötödikesektől: a lényege, hogy hogyan kell "megtejeltetni" egy kutyát, azaz, hogyan kell kiverni egy kutya pöcsét. Természetesen a srácok nem értik a játék szexuális tartalmát, teljesen naivak ezen a téren. Aznap este Stan otthon, a szülei és azok barátai előtt játssza ezt a játékot kutyusával, amin a felnőttek teljesen ledöbbennek, ugyanakkor mindegyikük kényelmetlennek érzi azt, hogy felvilágosítsa a gyerekeket. Rögtön áthárítják a felelősséget az iskolára, aminek eredményeképpen a fiúkat Mr. Mackey, a lányokat pedig Ms. Choksondik kezdi szexuálisan felvilágosítani. Mr. Mackey, az iskola nagy fejű és nagyon vékony pszichológusa a férfi és a nő eltérő anatómiájára összpontosít, a baj csak az, hogy annyira régen szexelt, hogy már nem is emlékszik rá, hogy mit kell csinálni a péniszével. Ms. Choksondik pedig egy nem túl vonzó külsejű vénkisasszony, akiről kiderül, hogy még szűz. Ő a lányok felvilágosításánál arra helyezi a hangsúlyt, hogy milyen veszélyekkel (mindenféle nemi betegség, terhesség) járhat az, ha a fiúk nem viselnek kotont. A lányok ezután azt követelik a fiúktól, hogy viseljék folyamatosan, akik aztán el is mennek a gyógyszertárba óvszert venni. A gyógyszertáros megrökönyödik azon, hogy 9-10 éves gyerekek már szexelnek, amit jelent az iskolának, ahol úgy döntenek, hogy még fiatalabb korosztályoknál kell elkezdeni a szexuális felvilágosítást: mégpedig az óvodában. Ezzel a feladattal South Park talán legnagyobb perverzét, Mr. Garrisont bízzák meg, aki azzal kezdi, hogy szájjal húzza fel a kotont egy kiállított dildóra az oviban, majd különböző szex pozíciók elnevezésére tanítja az ovisokat. Ms. Choksondik - akinek annyira lógós a melle, hogy a bimbója kilátszik a pulóvere  aljánál, amikor felemeli a kezét - közben összemelegedik Mr. Mackeyvel, akivel szexuális izgalmukban elfeledkeznek a biztonságos szex szabályairól, és koton nélkül szexelnek. Amikor a gyerekek megtudják, hogy a betegségek elkapásához és a terhességhez először szexelni kell egymással - ezt Ms. Choksondic elfelejtette megemlíteni nekik - akkor kitör a lányok és a fiúk közötti háború, amit Chéf bácsi, az iskola menzájának üzemeltetője állít le, aki a szülőket vádolja azzal, hogy áttolják saját feladatukat és felelősségüket az iskolára.  Arra kérdésre, hogy mikor állnak a gyerekek készen a szexuális felvilágosításra, határozottan azt válaszolja, hogy "17". A srácoknak ezután nem kell már felvilágosításon részt venni, Eric pedig örömmel és önfeledten Red Rocket-et játszik egy kutyussal az epizód végén:

"Well, I guess now that that's out of the way, we can get on with our lives. Come here, boy! That's it. red rocket, red rocket. Come on now,. Come on, red rocket, dog. Red rocket now.

/ Hát akkor gondolom ennek vége és folytathatjuk az életünket. Gyere ide, kutyus! Ez az. Vörös rakéta, vörös rakéta. Gyerünk, gyerünk, vörös rakéta, vörös rakéta most 9. Kula bá, az ünnepi kaki / Mr. Hankey, the Christmas Poo S01E10

Mr. Garrison éppen a karácsonyi betlehemes műsort próbálja a negyedikesekkel, amiben Kyle alakítja Józsefet. Amikor azonban Sheila Broflovski, Kyle anyja megtudja ezt, rögtön panaszt tesz az iskola és a város vezetésénél, mivel szerinte zsidó fiát arra kényszerítik, hogy részt vegyen egy keresztény előadásban. Azt követeli, hogy vegyenek ki minden olyan összetevőt ebből a karácsonyi iskolai előadásból, aminek csak egy kicsi köze is van a keresztény valláshoz, amibe a polgármester beleegyezik, és innentől kezdve nincs Mikulás, karácsony fa, díszek, de még fagyöngy sem. Kyle áthidaló megoldásként azt javasolja, hogy énekeljék el a Kula bá, a karácsonyi kaki c. dalt, ami megfelelő nem-vallásos helyettesítő lenne a szokásos vallásos dalok helyett, hiszen ez senkivel szemben sem diszkriminatív. Ezt az ötletét azonban mindenki elutasítja, mert senki nem hallott még Karácsonyi Kula báról, ezért inkább Philip Glass egy minimalista darabját adják elő. Kyle, hogy bebizonyítsa Kula bá létezését, magával viszi egy dobozban az egyik iskolai próbára. Körbe is mutogatja a gyerekeknek, amit azonban mindenki csak egy sima szardarabnak lát és undorral fordulnak el tőle. Eric még azt is megkérdezi, hogy egy szardarab dobozban hurcolása valamilyen zsidó tradíció-e, majd elénekli a Kyle's Mom is  Bitch / Kyle kurva édesanyját c. saját dalát D Mollban, ami miatt Kyle arcon dobja Kula bával. Kylet behívatják Mr. Mackey irodájába, akinek kávéjában szintén megmártózik a Karácsonyi Kaki. Kyle ezek után elmegyógyintézetben köt ki és csak azután engedik ki, amikor Chéf bácsi elmondja a gyerekeknek, hogy Kula bácsi, a karácsonyi kaki valóban létezik, a városlakók pedig rájönnek, hogy a karácsony szart sem ér a karácsonyi összetevők nélkül. Ezután Kula bá felfedi magát mindenki előtt és Mikulással együtt tova száll.

"It's hard to be a jew on Christmas / Nehéz zsidónak lenni karácsonykor" - énekli Kyle.10. Túl a csúcson / The Losing Edge S09E05

A város egyetlen gyereke sem szeret baseballozni, mert nagyon unalmasnak tartják, azonban szüleik kívánságára és örömére mégis játszanak a Gyerek Baseball Ligában, amit megnyernek a csoportjukban. Már azt hiszik, hogy ezzel vége a szenvedésnek, amikor kiderül, hogy a csoportgyőztesek mennek tovább a kiesési play off szakaszra. A srácok elhatározzák, hogy direkt elvesztik majd a következő meccset oly módon, hogy szüleik előtt megtartsák a győzni akarás látszatát. South Park kis baseballosai azonban meglepődve tapasztalják, hogy nem is olyan könnyű veszíteni a play offban, mivel a többi csapat kifejezetten edzett és készült arra, hogy szarok legyenek. Egyre tovább jutnak a bajnokságban, miközben egyre kétségbeesettebbekké válnak, amikor Kyle előáll egy remek ötlettel. Meghívja new yorki sztereotipikus zsidó unokatestvérét (szintén Kyle), aki asztmás, szemüveges és minden sportban nagyon béna, hogy játsszon a csapatukban. Közben Randy Marsh, Stan apja felveszi azt a huligán hobbit, hogy minden meccsen kinéz magának egy apukát a másik csapat szülői között, akibe beleköthet, hogy verekedhessen. Ez az illető általában egy Randyhez hasonló besörözött apuka, akiket rendszerint "le is győz". (Az epizód a Randy vonalában egyben egy Rocky paródia is.) Természetesen mindenki utálja - elsősorban a családja, és nagyon cikisnek érzik -, hogy Randy mindig huligánként viselkedik a meccseken, de ő ezt nem hajlandó megérteni. A következő meccsen South Park a Denverrel találkozik és már most látszik, hogy ellenfele a másik csapat legnagyszájúbb, legbunkóbb, legnagyobb darab apája lesz, akitől még Randy is elbizonytalanodik, és úgy dönt, hogy nem megy el a következő meccsre, mert szégyent hoz a családjára, ha elveszti a "küzdelmet". Randy végül Rockyhoz hasonlóan összeszedi a bátorságát, erejét, elszántságát és mégis elmegy a meccsre, ahol le is áll a nagy darab fickóval verekedni. South Park csapata megint győzelemre áll, amikor a bírók miattuk félbeszakítják a gyerekek meccsét, és figyelmeztetik a két részeg és verekedő apukát, hogy aki nem hagyja abba a verekedést, annak a csapatát kizárják a bajnokságból. Stan - aki eddig nagyon szégyellte apja viselkedését - most a srácokkal együtt erőteljesen biztatni kezdi, hogy üsse ki ellenfelét. Randy győz, a csapatot kizárják, és mindenki boldog.

"I thought this was America! / Azt hittem ez Amerika!" - kiabál a rendőrök felé Randy, amikor letartóztatják besörözötten, összeverve és lecsúszott nadrággal.

A South Park hivatalos honlapján minden eddigi epizód megtekinthető: http://southpark.cc.com/full-episodes  

Eric beszól Mr. Garrisonnak:

41 komment
Címkék: toplista TV

A bejegyzés trackback címe:

https://timegoesby.blog.hu/api/trackback/id/tr5012986094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2017.10.15. 19:52:20

Szerintem sokat elvett a sorozat erejéből, hogy a világ kezdett el hasonulni a South Parkhoz, lásd pl. épp Trumpot. Vagy lehet hogy régen is így volt, csak akkor még túl fiatal voltam hozzá :)

Nem tudnék top 10-es listát összeállítani, inkább egy-egy poén/végigvitt vicc volt emlékezetes, abból viszont rengeteg volt.

Ea 2017.10.15. 22:23:17

Azt hittem rosszul latok, mikor meglattam itt a south parkot. :)
A listaval nem ertek egyet abszolut, de ez nagyon szubjektiv. Ezt nem is vitatnam, es a velemenyemmel se farasztanek senkit.
Szamomra sokszor viccesebb a magyar szoveg"kabbe gyikok en leleptem", es Cartman magyar hangja szerintem viccesebb az angolnal. Mondom ezt ugy, hogy semmilyen formaban nem nezek szinkronos tartalmakat, de pont ez nem annyira szar, bar itt is voltak valtasok, amit nehez elfogadni, megszokni " regen minden jobb volt".
Nagyon hullamzo a minoseg ennel a sorozatnal, ez problema.

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.15. 22:30:02

@Ea: nem értem miért olyan meglepő ezen a blogon a South Park, imádom az ilyen humort. :)
A minőség hullámzásával kapcsolatban igazad van, csak ez a gyakorlatban azt jelenti leginkább, hogy a 7-11 szezonig folyamatosan fejlődött, amikor is a csúcsra jutott, majd innentől kezdve folyamatosan lefelé tendál, némi kilengéssel.
A lista az angol szöveg alapján íródott, ezt nem véletlenül tettem hozzá, mert nagyban befolyásolja a minőséget olyan szempontból, hogy egyes epizódok magyarra fordítása mennyire jól sikerült - ez egyáltalán nem könnyű a South Park esetén.
Melyikek a te kedvenc részeid?

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.15. 23:57:07

@Ea: Cartmen magyar hangjára nem emlékszem, de számos kifigurázott celeb sajátos kiejtése és Mr. Garrison délies (ha jól emlékszem arizonai) kiejtésénél nagyon fontos az eredeti angol sztm. És rengeteg szóvicc is van a sorozatban, amit képtelenség másik nyelven visszaadni ugyanolyan tömören, ütősen és többértelműségét megtartván, függetlenül attól, hogy egy-két mondat, mint a kabbe gyíkok, én leléptem esetleg jól sikerült.

inebhedj - szerintem 2017.10.16. 13:33:24

Abból is látszik, hogy a világ mennyire sokszínű, hogy szerintem kb a 10. évad után kapcsolt lejtmenetbe a sorozat, azonban az utolsó 3 évad simán hozza az első évadok színvonalát, sőt felül is múlja azt.

232323 2017.10.16. 13:33:30

az észak és dél hol maradt? segglyukak

Mivanmi1 2017.10.16. 13:33:40

A Józsa Imre szinkronjával készült részek az abszolút etalon.

arncht 2017.10.16. 13:33:49

itt is jobbak voltak az elso evadok... korabban lelkesen neztem, az utobbi x evadbol meg semmit se lattam.

fénycsepp 2017.10.16. 13:34:10

Az en kedvenceim: Tsst, Casa Bonita, Good time with weapons, Awesome-O, the death of Eric Cartman, Imaginationland, Trapped in the Closet, na meg az epizód, ahol az internetet keresik :). Sajnos a legtöbb kedvencem nem tul friss, szerintem is lassan abba kellene hagyni a sorozatot. Ha jo rajzfilmet akartok nézni, ajánlom a Bojack Horseman címűt!

Dzsordzs Lukász 2017.10.16. 13:34:17

20 eve megy, hogy lehet hogy meg mindig 8 evesek ?

humorpalanta 2017.10.16. 13:34:37

A szarral nem szabad szarozni!
Köcsögök.
Fakocsiverseny
Halrudi
Ezek csak amik így hirtelen eszembe jutottak. A kula bás részek szerintem borzasztóak. A leszbis rész is rossz lett szerintem. Leginkább amiatt, hogy a filmre akarták nagyon ráhúzni. A törcsis részeket is utálom.

arckönyv 2017.10.16. 13:34:44

Mr. Slave = Mr. Furkó

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2017.10.16. 13:34:52

@Time Goes By: pedig ha valami igazán zseniális dolog a magyar sorozatban az Eric Cartman magyar hangja. És a fordításból is kihozzák a lehető legtöbbet.

Sir Galád 2017.10.16. 13:34:58

Érdemes mindkét nyelven megnézni. A magyar szinkron rengeteget hozzátesz.

Coligny 2017.10.16. 13:35:07

@Time Goes By: A Passion of the Jews-nál az eredeti magyar fordítást írtad? Eddig észre sem vettem, de csodálatos példánya a gyönyörű félrefordításoknak.:)

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 14:45:48

@Sir Galád: jaj, hagyjuk már ezt a "magyar szinkron rengeteget hozzátesz". Ezt minden egyes alkalommal - legyen szó bármiről - valaki mindig beírja. Ezt copy/pastelitek?
Lehet, hogy vannak olyan mondatok, esetleg karakterek, amire ez igaz ebben a sorozatban (vagy máshol), de összességében - mindig - veszít az adott film vagy sorozat, vagy legyen bármi is az a szinkronnal, aminek a legelső oka, hogy nem ugyanazt nézed szinkronizálva, mint eredetiben. Elveszted az eredetit abban a formában, ahogy azt az alkotók megalkották. És nem, a magyar filmesek nem jobbak, nem kreatívabbak, mint az amerikaiak, el kellene már felejteni ezt a szocializmusból itt ragadt komcsi legendát.

Drednaught 2017.10.16. 14:49:08

A Fakocsiverseny részt én is betettem volna, sőt sok egyéb részt is.
Valóban hullámzó a sorozat, de sokszor borzalsztóan jó húrokat penget(pl. Kenny vezeti az angyalseregeket-rész).
Egy ideje inkább Family Guy rajongó vagyok, mert kevésbé akar okoskodni, ellenben gátlástalanabb és bunkóbb is.
Az új részek, ami az Emmy-díjhoz(ról?) szólnak, szerintem korszakos jelentőségűek:
www.youtube.com/watch?v=QFpufVjOV9g
www.youtube.com/watch?v=daKotsGysz8

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 15:04:23

@arckönyv: Nem ismertem magyarul a karakter nevét, de a Mr. Furkó semmilyen értelemben nem adja vissza sem magát a szót, sem a karakter jellegét..

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 15:05:20

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: A "lehető legtöbbet" nem kétlem, de ez akkor is kevesebb, mint az eredeti.

metax 2017.10.16. 15:11:40

"... mivel a 12 szezon után erőteljesen visszaesett a sorozat... szezonról szezonra esik lejjebb és lejjebb egy-egy jól sikerült résztől eltekintve..."

Egyetértek. Úgy nagyjából 2008-2009-től elkezdett meredeken esni a színvonal.

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 15:19:45

@fénycsepp:
"ahol az internetet keresik"
Az Over Loggingra gondolsz, amikor Randy kiveri? :), ez tényleg jó, hiába a Randy Marshos részek mind ott vannak. A többi résszel is egyetértek, amit felsoroltál.
Hm..Lehet, hogy legjobb 20 részes posztot kellett volna írni.

speckosj 2017.10.16. 15:56:58

A Zsidók passsiója S8E3 volt, nem 4. Amúgy frankó részek valóban. Nem az én besztof-om, de megteszi :)

MEDVE1978 2017.10.16. 16:12:17

Még így beugrott a Képzeletfölde, főként azért, mert három részes és a végén Cartman nyer. Ott van még a Gyűrűk Ura homage, amikor Butters belenéz az anál akármi 15-ösbe, ami éppen a Gyűrűk Ura tokjában van. Erre feláll a fütyije és Gollammá válik, csak a Drágaságot - a pornófilmet - akarja visszaszerezni.

Gilfanon25 2017.10.16. 16:26:40

Jó írás :-) viszont jópár részével nem értek egyet, de nem is kell, mert ízlések és pofonok, de amíg a jó és jó közül kell válogatni... Nálam a magyar szinkron felülmúlja az angol eredetit is! Nem, nem csak másolom, de személy szerint sokkal viccesebb nem egy alkalommal. Hihetetlen jól hangzó és változatos szófordulatokat hoznak a karakterekhez. Valahol hozzátesz, valahol elvesz. Nekem itt hozzátesz és nem keveset. Amúgy nem lehet mindenkinek jót tenni.
Randy Marsh az egyik kedvencem: Csodálandi Randy és a kokasmágia :-)
Végigtoltam mindegyik évadot és a 19 és a 20. évadon fanyalogtam csak azok annyira nem jöttek be nekem se, de valószínűleg veszik a visszajelzéseket a készítők. Az első évadok nyersessége után a színvonal egészen 16-17 évadig egyre finomodnak. Úgyhogy nekem sok rész a kedvencemmé is vált a későbbi évadokból is! Talán a mostani 21. évad is visszakanyarodik mert az első rész nekem bejött. Szerintem pótold a többit is, mert sok jó rész van.
Top 10-esem: egyetértek Túl a csúcsonnal - 0905; warcrafttal -s10e08; megaszarral s11e09;
és a többi, amiből szinte a mai napig anekdotázunk: Hobbit s17e10 ; Medicinal Fried Chicken s14e03 ; Canada on Strike S12e04 ; cock magic s18e08; WTF s13e10 ; Over lodging s12e06 ; cartmanland s05e06.

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 16:35:17

@Gilfanon25: A Medicinal Fried is ott van az Over Lodginggal együtt, megint csak Randy Marsh karakterének zsenialitása jön ki ebben a részben is. A Cartmanlandet is szeretem, egyike Eric zseniális ötleteinek. :)
A szinkronra nem reagálok már, mert itt mindig elvesztem a nyugalmamat, koncentráljunk arra, amit összeköt. :)

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:55:29

@Time Goes By: Kiirtani.
Magas az ingerküszöböm, de fetrengtem, amikor a Cartmant követő tömeg üdvözülten kántálta az "arámi" szöveget.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:55:31

@Time Goes By: Kompromisszum gyanánt maradjunk annyiban, hogy a szinkronos trágárságok sokkal színesebbek, mint az eredetiben!
Egyébként pedig tisztességes munkát végeznek a szinkronszínészek.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 17:00:35

@MEDVE1978: Azon se kaptam levegőt, amikor Butters Káosz professzorként el akarta árasztani a világot, és egy locsolócsővel a kezében eresztette a vizet a stadionban, miközben a doktorgenyai gúnykacajt eregette.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 17:05:24

@Time Goes By: Cartman ötletei közül kiemelendő Butters farkának a szájába vétele, ami által Butters buzivá lett. És ami azután következik az epizódban, az a komoly és komolytalan téboly határán mozog.

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 17:11:43

@dr. mesterséges színezék: Butters karakterét is nagyon szeretem, a legnaivabb kis kölyök, aki mindig ártatlanul bűnhődik valamiért (általában) Eric miatt és metr a szülei azt hiszik róla, hogy meleg..
A legjobb Butterses rész szerintem, amikor Paris Hiltonos a Stupid Spoiled Whoreban (S08E12) megveszi Butterst az öngyilkos kiskutyusa helyett. :) Ezen a részen is gondolkodtam, hogy feltegyem a listára, amiben Mr. Slave is rohadt jó.

közép dunántúli régió 2017.10.16. 17:23:08

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Kenny beszéde nem a megkésett fejlődése, hanem a fejére húzott csuklya miatt érthetetlen. Mikor nincs rajta (pl. Mysterionként), akkor normálisan artikulál. Ettől eltekintve tetszett a poszt.

Duplaxiii 2017.10.16. 17:23:13

Miért cenzúrázól??????
Mitől rettegsz?
És miért hagyod ki az időmigránsokat?
1 évvel előzte meg a valóságot...

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.16. 17:27:29

@Duplaxiii: nem rettegek, csak van tapasztalatom a kommentek terén, arról nem beszélve, hogy túl sok időt és energiát fordítok a blogra, ezért nyilván nem akarom, hogy idióták, offolók, rosszindulatú barmok azt tönkretegyék. Ez az én terem, az én kis világom, ahol az jelenik meg, amit én akarok, hogy megjelenjen, az én ízlésem szerint. Ilyen egyszerű.
Az időmigránsokról írtam, hogy akár fel is férhetne a listára. Goobacks S08E06

eßemfaßom meg áll 2017.10.16. 19:55:05

"Kenny az egyetlen karakter, akinek a beszéde nem, vagy csak alig érthető, mivel a szegény gyerekek köztudottan később indulnak fejlődésnek, ha egyáltalán"

Mégikább amiatt nem érted mert egy kapucni van a szájnánál összehúzva.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 22:01:13

@Duplaxiii: "És miért hagyod ki az időmigránsokat?
1 évvel előzte meg a valóságot..."

2001. márciusában Kaliforniában nem láttam egy olyan embert sem a szálloda körül tüsténkedni vagy a kolléga és szomszédai házát-várát karbantartani, aki ne perui vagy mexikói lett volna. Ugyan sokkal választékosabban fejezte ki, de a közvetlen szomszédnőtől a megvolt a tukájaaabz is, miközben a gyepet meg odakinn gereblyézte az ellenség - az igazi bukét mégis az adta, hogy a nő (vagy mi) annyira el volt hízva, hogy a garázskapun túl nem tudta, de nem is akarta vonszolni magát, hogy mit dolgozott volna, ha nem tukjákeee a migráncsok, ötletem sincs.
Szóval Parkerék nem elkébe mentek az eseményeknek - mint általában nem.

Ea 2017.10.17. 22:59:20

@Time Goes By:
En ugy vagyok vele, hogy egy darabka south parkot minden nap megnezek. Azert darabkat mert altalaban az elso 5 percben elalszom es egy reszt 3 napig nezek. :) ez nem azt jelenti, hogy szar uncsi, hanem azt, hogy kikapcsol teljesen, kiuriti az agyambol a zsibongast( es nagyon faradt vagyok). Nekem a szinkron azert is fontos, mert felalomban az angol mar nem megy. Es azt is eszrevettem, hogy rajzfilmeknel zavar az idegen nyelv, szerintem azert mert a mimikat nem tudom hozzaertelmezni. Termeszetesen ertem meg minden, de nem komfortos. Nem tudom pontosabban megfogalmazni. Na es az is lenyeges, hogy ami szinkronosan ivodik be, az ugy jobbnak is erzodik. Imprinting. Mivel kb 20 eve eloszor szinkronosan lattam, igy szoktam meg. Ugyanigy nem zavar pl a vissza a jovobe c film szinkronosan, mert gyerekkoromben 100x lattam igy mindegyik reszt. Manapsag meg rosszul vagyok minden szinkronos tartalomtol. Ettol fuggetlenul neztem mar south parkot eredeti nyelven is, es ugy gondolom, hogy tisztesseges munkat vegeztek a forditok, a cifra karomkodasok terultn mindenkeppen. Mr Garridon eredeti magyar hangja is zsenialis, kelloen erzekekteti a karakter "fejlodesi" szakaszait.
En nagyon szeretem a nascaros reszt, ami magyarul a "csoro es hulye "cimet kapta es az osszes hippi gyalazosat, a priusos sznobokkal, illetve a "shitipa town"-os reszt, stb. Nem szeretem torcsit, kulabat, terrence es philipet, meg a tulsagisan amerikai aktualitasu reszeket pl az elnokvalasztashoz kapcsolodokat.

Time Goes By · http://timegoesby.blog.hu/ 2017.10.17. 23:09:05

@Ea: Hippi gyalázósakat én is imádom, Kulabából az első rész szuper (a többi valóban nem), amit a listára is feltettem, nem kulabá miatt, hanem az egész karácsonyi mizéria, a dalok, amik sztm nagyon jók na és persze Mr. Garrison, mint az iskolai darab rendezője, aki az epizód elején elképesztően viccesen instruálja gyerekeket Jézus születése közben. "Wendy, I am still not believing the labor pain" "Kyle, You need to hold the baby by the legs, not by the head, what kind of a sick wirdo are you???" Pont ezt nézem immár századszor.
Kyle's Mom is a bitch a legjoobb dal ever. :)

ZorPrime 2018.11.12. 10:19:49

Rózsaszín szem? Scott Tenormannek meg kell halnia?
süti beállítások módosítása